Werkwijze gietvloer gieten

De gietvloer gieten: Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? We kunnen tenminste zeggen dat het een vak apart is en u het beter aan de professionals van Flowing Art kunt overlaten. Dan weet u namelijk ook zeker dat het goed gebeurt. Hoe wij de gietvloer gieten, hoe lang het duurt voordat u de gietvloer kunt belopen en wanneer u de vloer volledige kunt belasten, leest u hieronder.

Gietvloer gieten

Nadat de vloer in vloeibare vorm is aangebracht, verwerkt Flowing Art het door u gekozen design in de gietvloer. De coating van uw gietvloer wordt in één keer in de gewenste kleur aangebracht. De gietvloer is na 24 uur te belopen en na 7 dagen volledig belastbaar. Afhankelijk van het systeem duurt het gieten van een gietvloer in de regel drie dagen. Er zijn hierbij verschillende factoren die een bepalende rol spelen, zoals de keuze van het design en de soort gietvloer. Ook de bewerking van de gietvloer heeft invloed op de verwerkingstijd. Flowing Art kan veel verschillende soorten bewerkingen op uw gietvloer uitvoeren.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Speciale pigmenten in de gietvloer verwerken.
  • De zelfontwikkelde polyurethaanhars gebruiken als bindmiddel om er glas of parelmoer mee te binden.
  • Objecten ingieten zoals schelpen, bloemen of bladeren. Deze objecten worden door het gieten afgesloten van zuurstof. Zo blijven de objecten mooi, kleurecht en voor altijd bewaard in uw gietvloer.
  • De unieke coating van polyurethaan als beschermlaag voor uw vloer gebruiken. Deze coating is 100 procent bestendig tegen UV-licht. Hierdoor verkleurt uw gietvloer niet. Als u wilt, werken wij de coating van uw vloer ook met een kleur af, voor een hoogglanzend effect!
  • Ledlampen installeren wij ook met gemak in uw vloer omdat de coating van Flowing Art lichtdoorlatend is.
IMG_0739

Flowing Art vervaardigt gietvloeren in eigen productie

Flowing Art beschikt over een eigen productiemachine. Dat betekent dat de productie in eigen handen is. De materialen voor de gietvloeren mengt Flowing Art met behulp van deze machine zelf. Hierbij maakt het niet uit om welk materiaal het gaat! Voor u als klant is dit interessant, omdat op die manier kosten bespaard worden en dat ziet u weer terug in de prijs van de gietvloer!

4228  - 005bew