Waarom liever een PU gietvloer in uw woning dan epoxy

Wanneer men het over een gietvloer heeft, denken veel mensen automatisch aan epoxy. Epoxy is inderdaad een veelzijdig materiaal dat ook wordt gebruikt voor het aanleggen van gietvloeren. 

Hoewel een gietvloer van epoxy zeker zijn toepassingen kent, zijn wij van Flowing Art ervan overtuigd dat onze gietvloeren op basis van polyurethaan beter geschikt zijn voor uw woonkamer, hal, badkamer of willekeurig welke ruimte in huis.

Het grootste voordeel van polyurethaan ten opzichte van epoxy is de flexibiliteit van het materiaal. Dit zorgt voor een veel groter comfort, zowel in gevoel als geluid. Epoxy is van nature veel harder en leent zich beter voor bedrijfsmatige of industriële toepassingen. 

Door de flexibiliteit van polyurethaan geleidt een PU-vloer het geluid ook minder. In appartementen wordt vaak geëist dat een vloer voor een bepaalde geluidsreductie zorgt. Onze vloeren zorgen voor een reductie van 10 à 15 dB. Voor een verdere reductie kan nog een speciale onderlaag worden gebruikt, maar in de meeste gevallen is dat niet nodig. Ook leent een PU-vloer zich beter bij het gebruik van vloerverwarming. Door de elasticteit is scheurvorming door temperatuurwisselingen vrijwel uitgesloten. Sterker nog, doordat een PU-gietvloer zo dun is, zorgt het voor een betere en gelijkmatigere warmteafgite dan bij veel andere vloerbekledingen.

 

Wij ontwikkelen onze eigen vloersystemen en gebruiken basisharsen die zijn gebaseerd op natuurlijke materialen. We gebruiken bijvoorbeeld castorolie en andere plantaardige oliën in de basishars, en polyester giethars die is gebaseerd op suikerriet.

Heeft u specifieke wensen of ideeën, schroom niet om contact met ons op te nemen. We zijn vrijwel altijd in staat om een vloer te creëren die aan uw wensen voldoet.