Voordelen gietvloer polyurethaan

Op zoek naar een unieke en exclusieve gietvloer? Kies dan een van de polyurethaan of PU-gietvloeren van Flowing Art. Staat u open voor vernieuwing en durf? Ook in dat geval zijn onze polyurethaan gietvloeren de juiste keuze. De PU gietvloeren zijn direct te herkennen door de motieven en de ongekende kleurencombinaties die te combineren zijn met elke soort stijl. Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor een gietvloer van polyurethaan. 

Veel fabrikanten van vloeren bieden gietvloeren van epoxyharsen aan. Een epoxy gietvloer is goedkoper dan een polyurethaan gietvloer, maar de kwaliteit van de epoxy gietvloer is dan ook minder hoog. Omdat de epoxyvloer een hardere vloer is dan de polyurethaan gietvloer, is deze krasgevoeliger. Ook is het risico hoger dat de epoxyvloer eerder scheurt.

Flowing Art gebruikt voornamelijk polyurethaan (PU) in de gietvloeren. PU-vloeren gaan veel langer mee omdat polyurethaan een veel elastischer materiaal is. Bovendien zijn er twee soorten polyurethaan gietvloeren: De gietvloeren die verkleuren en de gietvloeren die niet verkleuren. Flowing Art garandeert u dat onze gietvloeren niet verkleuren. Hoe dat kan? Het zit ‘m in de zelfontwikkelde toplaag.

 


Zelfontwikkelde coating gietvloer

Uniek bij Flowing Art is de zelfontwikkelde coating om de gietvloer af te werken. Deze polyurethaan coating is blijvend, transparant en krasvast. Tevens zorgt deze coating ervoor dat uw gietvloer 100% lichtbestendig is tegen UV-licht en hierdoor dus niet verkleurt!


Voordelen gietvloer klassiek van Flowing Art

Een gietvloer van Flowing Art is vanwege de voordelen gietvloer een goede keuze voor bijvoorbeeld:

 • een huishouden met opgroeiende kinderen;
 • mensen die last hebben van allergieën;
 • een gezin met huisdieren.
De witte glittervloer past goed in het moderne interieur van cosmeticashop Becca
isis3

De 10 kenmerken van een gietvloer van Flowing Art

Naast de genoemde voordelen gietvloer, krijgt u bij Flowing Art nog veel meer waar voor uw geld. Een gietvloer van Flowing Art heeft verschillende eigenschappen:

 • krasvast: door het gebruik van polyurethaanharsen;
 • slijtvast: de gietvloer is daardoor uitermate geschikt voor intensief gebruik.
 • geluiddempend;
 • naadloos: daardoor is de gietvloer ook erg hygiënisch. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor astmapatiënten.
 • gemakkelijk in onderhoud;
 • vloeistofdicht: morst u per ongeluk rode wijn of koffie op uw gietvloer, dan is er geen man overboord! Met behulp van een vochtige doek en afwasreiniger, is de schade snel weer opgelost;
 • licht- en kleurecht: de gebruikte materialen zijn 100% UV-licht bestendig;
 • decoratief: een gietvloer van Flowing Art is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Daarbij bestaat de mogelijkheid om uw eigen design te creëren;
 • elastisch en daardoor erg comfortabel om op te lopen;
 • geschikt voor alle seizoenen: zo is de gietvloer uitermate geschikt voor vloerverwarming in de winter. In de zomer neemt de gietvloer uit zichzelf de omgevingstemperatuur aan. Daardoor zult u nooit last hebben van koude voeten op een gietvloer;

Meer informatie over onze voordelen gietvloer of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

buigzaam