FAQ

Vraag en antwoord over de gietvloer

Hieronder ziet u veelgestelde vragen over de gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een kunststof vloer die ter plekke gegoten wordt. Zo ontstaat er een mooie coating (toplaag) over een dragende vloer. De gietvloer is een vloeibaar product en bestaat uit een synthetische kunsthars, waardoor u er verschillende kanten mee op kunt. De gietvloer bent u waarschijnlijk wel eens tegengekomen in bijvoorbeeld:

 • musea
 • showrooms
 • galerieën

Door de toenemende vraag naar de kunststof (polyurethaan) gietvloer stijgt deze in populariteit bij de consument voor het gebruik thuis.

Wat is de samenstelling van gietvloeren?

Producten van Flowing Art worden vervaardigd op basis van hoogwaardige materialen. De basisharsen waarmee Flowing Art werkt, zijn voornamelijk polyurethaanharsen. Deze polyurethaanharsen zorgen er onder meer voor dat de producten van Flowing Art krasvast zijn. Zo ontstaat er een heldere en lichtechte gietvloer, die niet vergeelt.

Kun je de gietvloer zelf leggen?

De gietvloeren van Flowing Art zijn geen doe-het-zelf gietvloeren. Het gieten van de gietvloer is specialistisch werk waar de vakman aan te pas moet komen.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en polyurethaan gietvloer?

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Dit komt doordat de gietvloerproducenten kiezen voor verschillende harsen. Zo giet men de epoxy gietvloer met epoxyharsen en de pu-gietvloer met polyurethaan harsen. Een combinatie wordt ook weleens gebruikt.

Welk type gietvloer is van betere kwaliteit?

De polyurethaan gietvloer heeft een betere kwaliteit. Ten opzichte van een epoxy gietvloer is een polyurethaan gietvloer namelijk veel elastischer en verkleurt de gietvloer minder snel. Het scala aan mogelijke afwerkingen is hierdoor ook groter bij de polyurethaan gietvloer. Of u nu een PU-gietvloer wilt hebben in hoogglans of juist met een matglans.

Bij Flowing Art krijgt u dan ook een polyurethaan gietvloer (ook wel PU-gietvloer) als u een gietvloer besteld. Hoewel de prijs voor een polyurethaan gietvloer hoger is dan voor een epoxy gietvloer, is goedkoop in dit geval ook echt duurkoop.

Bij een epoxy gietvloer is de kans dat de gietvloer scheurt, krast en verkleurt namelijk veel hoger dan bij een polyurethaan gietvloer. Dat komt dus omdat de epoxy gietvloer harder is dan de polyurethaan gietvloer.

Heeft u vragen over de verschillende typen gietvloer? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van informatie.

Wat is nat-in-nat gietwerk?

Flowing Art gebruikt nat in nat gietwerk om de gietvloeren te gieten. Het nat in nat gietwerk is geen verf. Het is een hele lijvige vloeistof die Flowing Art zelf op kleur maakt. Flowing Art zet van tevoren 10 tot 20 kleuren klaar, die Flowing Art vervolgens giet met behulp van emmers waarin de vloeistof zit.

Wat zijn de 10 kenmerken van een gietvloer van Flowing Art?
 • krasvast: door het gebruik van polyurethaanharsen;
 • slijtvast: de gietvloer is daardoor uitermate geschikt voor intensief gebruik.
 • geluiddempend;
 • naadloos: daardoor is de gietvloer ook erg hygiënisch. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor astmapatiënten.
 • gemakkelijk in onderhoud;
 • vloeistofdicht: morst u per ongeluk rode wijn of koffie op uw gietvloer, dan is er geen man overboord! Met behulp van een vochtige doek en afwasreiniger, is de schade snel weer opgelost;
 • licht- en kleurecht: de gebruikte materialen zijn 100% UV-licht bestendig;
 • decoratief: een gietvloer van Flowing Art is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Daarbij bestaat de mogelijkheid om uw eigen design te creëren;
 • elastisch en daardoor erg comfortabel om op te lopen;
 • geschikt voor alle seizoenen: zo is de gietvloer uitermate geschikt voor vloerverwarming in de winter. In de zomer neemt de gietvloer uit zichzelf de omgevingstemperatuur aan. Daardoor zult u nooit last hebben van koude voeten op een gietvloer;
Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

De kosten voor een exclusieve gietvloer van Flowing Art kunnen relatief hoog oplopen. Dat is afhankelijk van uw wensen. Sommige klanten denken dat de vloer glad is, omdat deze zo mooi glanst. De gietvloer is echter niet gladder dan een tegelvloer! Als u wilt kunnen wij een anti-slip coating op uw vloer aanbrengen. De afwerking van de vloer komt er dan wel iets anders uit te zien.de vloer is gemakkelijk schoon te houden in een gezin met opgroeiende kinderen en/of huisdieren.
anti-allergische eigenschappen.

Hoe moet ik mijn gietvloer onderhouden?

Een gietvloer is gemakkelijk te onderhouden. De gietvloer heeft namelijk geen naden en is vochtbestendig. De gietvloer reinigt u door de vloer te stofzuigen of de gietvloer te dweilen met warm water en een sopje.